7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Leczo mojej mamy (z pieczarkami)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg dojrzałych pomidorów
1 kg pieczarek
0,5 kg zielonej papryki
0,5 kg czerwonej papryki
4 cebule
koncentrat pomidorowy
natka
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, dusić na oleju. Następnie dodać wody, pokrojone warzywa: paprykę, pomidory, a na końcu pieczarki. Pod koniec gotowania dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i natkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Jak w nazwie :-)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Wody minimalnie, tyle żeby zaczęło się dusić. Jeśli dajesz zwykłe pomidory, nie jajka, to można ją pominąć. Potem możesz zawsze dolać, jeśli będziesz chciała więcej sosu. A koncentratu do smaku - myślę, że cały słoiczek to za dużo. Koncentrat ma tylko uzupełnić smak, a nie go zdominować.
~pat 2010-09-28 20:37:23.532

ile wody? i cały słoiczek koncentratu 200 ml ?
kajka 2010-09-28 13:43:44.278

dodaje do waszych rad czosnek i majeranek i wszystko spoko:)))
autor anonimowy 2004-04-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik wg. mojej mamy (lakto-wege)
Murzynek mojej mamy (bez ograniczeń)
Sercowa zupa mojej mamy (wegańska)
Szyszki według przepisu mojej mamy (bez ograniczeń)
Ryżowa sałatka mojej mamy, z kukurydzą, papryką i żółtym serem (lakto-wege)
Pikantne leczo z cukinią i pieczarkami (wegańska)
Leczo (wegańska)
Leczo wielowarzywne - z cukinią, selerem naciowym, marchewką i pieczarkami (wegańska)
Jabłecznik mamy (bez ograniczeń)
Mój hummus (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas