7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka chińska z aromatycznego, imbirowo-czosnkowego ryżu i kapusty pekińskiej



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

250 g ryżu
4 dymki
4 ząbki czosnku
5 łyżek oleju słonecznikowego
imbir
sól
pieprz
3 listki kapusty pekińskiej

marynata:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki białego wytrawnego wina lub cherry
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 białko

Przygotowanie:

Opłukany ryż zagotować w 1,5 szklanki osolonej wody, zawinąć w koc i odstawić na 4 godziny.

Zrobić marynatę. Dymkę i czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić czosnek, cebulę, imbir i marynatę. Smażyć na ostrym ogniu 2 minuty, mieszając.

Połączyć z ryżem, dodać sól i pieprz, posypać pokrojoną w paski kapustą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznane
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)
Pikanta zupa chińska - chiński rosół z makaronem i kapustą pekińską (wegańska)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Sakiewki z kapusty pekińskiej z ryżem i warzywami (wegańska)
Sałatka chińska z kapusty z papryką, orzechami i imbirem (wegańska & RAW)
Sałatka (moja ulubiona) z kapusty pekińskiej na słodko (ovo-wege)
Majonezowa sałatka z kapustą pekińską i curry (ovo-wege)
Sałatka z kapustą pekińską, fasolą, czosnkiem i nie tylko ;) (ovo-wege)
Sałatka Gibraltar - z kapusty pekińskiej i pomarańczy (lakto-wege)
Majonezowa sałatka z kapustą pekińską, ananasem i curry (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas