7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Deser (mus) bananowo-pomarańczowy

... zdobiony jabłkami, rodzynkami, winogronami i jogurcikiem jagodowym!



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 banan
1 jabłko
1 pomarańcza
1 kiwi
1 jogurt jagodowy
kilka rodzynek
2 winogrona ciemne

Przygotowanie:

Zetrzeć na tarce banana, by wyszła "ciapka".
Pokroić w kosteczkę pomarańczę.
Pokroić w kostkę kiwi (lecz najpierw obrać ze skórki :D).
Pomarańczę i kiwi wsypać do miseczki, gdzie powinien znajdować się już starty banan.
Składniki dobrze ze sobą wymieszać.
Wierzch posmarować dość gęsto jogurcikiem.

Zdobienie:
Przy brzegach miski posypać trochę jabłek.
Po jabłkach (iść w stronę środka ;D) posypać trochę rodzynkami.
Na środek "posadzić" winogrono i danie można podać ;).

Wskazówki i uwagi:

Mam 12 lat i to ja wymyśliłam przepis. Moja rodzina się jeszcze nie otruła, więc spokojnie możecie zrobić tę łatwą i baaardzo smaczną potrawę ;D
Nadesłał(a) Pony, dnia: 2008-03-12 03:02:28.238
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mus jabłkowo-pomarańczowo-bananowy (wegańska)
Deser bananowy z dodatkami (lakto-wege)
Deser bananowo-miętowy (wegańska)
Kakaowy deser bananowy (wegańska)
Deser bananowo-jogurtowy antystresowy (bez ograniczeń)
Deser (krem) z awokado i likieru pomarańczowego (ovo-wege)
Koktajl bananowo-brzoskwiniowo-jabłkowo-pomarańczowy (wegańska & RAW)
Bananowe tahini - krem (deser "sezamkowy") (wegańska)
Zapiekany deser jabłkowo-bananowo-cynamonowy (wegańska)
Kasza jaglana z suszonymi owocami i jabłkowo-bananowym musem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas