7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z czarnej fasoli i białego makaronu z czarnuszką



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

czarna fasolka
makaron biały (np. świderki lub muszelki)
kapusta pekińska (opcjonalnie)
czosnek
czarnuszka
sól
pieprz
natka pietruszki
olej salatkowy

Przygotowanie:

Ugotowane makaron i fasolkę zmieszać w mniej więcej równych proporcjach (na duże stado głodnych osób polecam całą paczkę fasolki - ok. 400 g i całą paczkę makaronu świderki lub muszelki).

Dodać pokrojoną w kawałki kapustę pekińską (nie jest konieczna). Dodać czosnek w ilości zależnej od upodobań - jest to składnik niezbędny. Doprawić czarnuszką, solą, pieprzem, pietruszką i olejem. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Fasolkę dobrze jest ugotować wcześniej (przy okazji), bo to zajmuje najwięcej czasu. Podawać na lekko ciepło albo na zimno.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2007-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z czarnej fasolki, kiełków słonecznika i brokułów (wegańska)
Sałatka nicejska z ziemniakami i białą fasolką (ovo-wege)
Sałatka z czarnej fasolki, ryżu i warzyw w pikantnym sosie (wegańska)
hamburgery z czarnej fasoli (wegańska)
Czarna fasolka po kubańsku (wegańska)
Kotleciki z czarnej fasoli (wegańska)
Makaron a'la Czarna Wdowa (wegańska)
Czarna fasola w kokosowym curry (wegańska)
Makaron z białym serem (bez ograniczeń)
Sałatka wiosenna z makaronem ryżowym, ogórkiem, kukurydzą i fasolką (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas