
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:soczewica - 2 szklanki
groszek zielony - 1 puszka fasola biała - 1 puszka pieczarki - 30 dkg 2-3 średnie cebule olej przyprawy wg uznania Przygotowanie:
Najpierw gotujemy soczewicę przez pół godziny, solimy pod koniec gotowania (można też użyć soczewicy z puszki, wtedy jej nie gotujemy). W międzyczasie kroimy cebule i pieczarki i smażymy na patelni z olejem i przyprawami tak, aby pieczarki były zarumienione i miękkie, a cebula szklista. Potem zostawiamy na chwilę soczewicę, pieczarki i cebulę do wystudzenia. Następnie mieszamy wszystkie składniki w misce razem z groszkiem i fasolą (można posypać trochę kaszą manną) i mielimy blenderem do uzyskania jednolitej masy. Pastę używamy do smarowania chlebka. Smacznego!
Nadesłał(a) moli monster,
dnia: Jan 18, 2007
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos pieczarkowo-soczewicowy (wegańska)Zimowa pasta fasolowa (wegańska) Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska) Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska) Pasta fasolowo-orzechowa (wegańska) Zielona pasta groszkowo-brokułowa (wegańska) Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska) Pieczarkowa pasta z tofu (wegańska) Pasta soczewicowo-marchwiowa (z chrzanem lub bez) (wegańska) Pasta fasolowo-sojowa o smaku czosnkowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |