7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Serowe kotlety

Super danie, gdy jest się w więcej osób na wakacjach w "domku", a kasy zostało niewiele :D

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

- ser (najlepiej taki w okrągłej "bryłce")
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz lub inne przyprawy

Przygotowanie:

Ser kroimy na plastry ok. 2-5 mm. Roztrzepujemy jajko w miseczce i dodajemy do niego przprawy. Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą. Plasterek sera obtaczamy w jajku, a następnie w bułce. Można ten skomplikowany ;) zabieg powtórzyć. Następnie wlewamy olej na patelnię tak, aby po wrzuceniu sera sięgał do ok. połowy plastra. Smażymy ser aż "panierka" zrobi się złocista i przewracamy na drugą stronę. I gotowe :D
Zjeść od razu, gdy ser się "ciągnie". Podwać z ketchupem.

Wskazówki i uwagi:

1) Uważać, aby na patelni kotlety się nie stykały, bo wtedy ser zaczyna wypływać.
2) Przypuszczam, że powinno to wyjść także w wariancie z tofu, ale nie próbowałam.
Nadesłał(a) paula_viki, dnia: Aug 23, 2006
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dobre, zwłaszcza z serem pleśniowym. Ale dość ciężkostrawne :)
Niesiebudka Jun 1, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Serowe pralinki (lakto-wege)
Salsa serowa (lakto-wege)
Tarta serowa (bez ograniczeń)
Sznycle serowe (bez ograniczeń)
Makaron z sosem serowym (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege)
Chleb serowy z kminkiem (lakto-wege)
Grzanki serowo-czosnkowe (lakto-wege)
Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas