7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jabłka w szlafroczkach



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

- 4 jabłka
- 250 g francuskiego ciasta (mrożonego; uwaga! koniecznie przeczytać skład ciasta!)
- żółtko
- 2 łyżki mleka
- 50 g pokrojonych w pałeczki migdałów
- 4 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie:

Ciasto rozmrozić i rozwałkować. Wykroić z niego 4 kwadraty i 4 krążki. Na środku każdego kwadratu ułożyć obrane i wydrążone jabłko (wcześniej napełnić je migdałami i syropem klonowym). Złożyć po przekątnej. Rogi zlepić tak, aby utworzyły kwadraciki. Środek przykryć krążkiem z ciasta. Powierzchnię posamrować żółtkiem zmiksowanym z mlekiem. Jabłka piec ok. 10 min. w 200 st. C. Temperaturę zmniejszyć do 180 st. C i piec następne 10 min.

Wskazówki i uwagi:

1 porcja zawiera 299 kcal
Nadesłał(a) Pocz, dnia: Feb 19, 2006
Źródło/autor przepisu: Claudia IX 2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłka w kruszonce (lakto-wege)
Jabłka w cieście (wegańska)
Jabłka z patelni (wegańska)
Wytrawne jabłka w cieście (lakto-wege)
Syli jabłka z grilla (wegańska+miód)
Gorące jabłka łasucha (wegańska+miód)
Jabłka zapiekane z orzechami (ovo-wege)
Duszone jabłka z granolą (wegańska)
Surówka z jabłka i marchewki (wegańska & RAW)
Soczek z jabłka i pietruszki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas