7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pszenica z truskawkami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

pszenica namoczona przez noc
truskawki(mogą być mrożone)
ew. coś do słodzenia
ew. jogurt lub maślanka

Przygotowanie:

Namoczoną przez noc pszenicę gotujemy do miękkości (mi zajmuje to 15-20 min. i uważam, że jest już smaczna). Truskawki kroimy na drobne kawałki (jeśli są mrożone, to musimy je lekko rozmrozić do pokrojenia). Ugotowaną pszenicę odcedzamy, wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy truskawki i gotujemy kilka minut na małym ogniu, często mieszając (można troszkę posłodzić). Jeśli truskawki był mrożone, to tak długo, aż całkowicie sie rozmrożą i będą ciepłe.

Potrawkę możemy zjeść np. z jogurtem truskawkowym lub maślanką.

Wskazówki i uwagi:

Świetnie pobudza w zimowy poranek.
Nadesłał(a) JAGA, dnia: 2006-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

"Tatar" z pszenicy (wegańska)
Kalafior z pszenicą (wegańska)
Deser z pszenicy z bakaliami (wegańska)
Trzy kolory z pszenicą (wegańska)
Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska)
Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska)
Jogurt z owocami i kiełkami pszenicy (lakto-wege)
Krem czekoladowy z kiełków pszenicy (bez ograniczeń)
Zupa ze skiełkowanej pszenicy (wg Małachowa) (wegańska)
Zupa: mleko z maku z pszenicą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas