
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:• 1 kg kapusty białej
• 100 g tłuszczu do smażenia • 6 łyżek kaszy manny • 1 łyżeka bułki tartej • 2-3 cebule • 2 jaja • sól, pieprz, cukier, curry do smaku Przygotowanie:
. Kapustę oczyścić, opłukać, podzielić na 4 części, zalać wrzątkiem z dodatkiem cukru,zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować pod przykryciem do półmiękkości. Wyjąć z wody, ostudzić, odsączyć, wyciąć głąb zemleć. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć,wymieszać z kapustą, jajami i kaszą manną, doprawić
2. Z przygotowanej masy formować w tartej bułce owalne kotleciki. Smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor. Podawać z ziemniakami surówkami i ostrymi sosami.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: Jun 30, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Wypróbowałam-super przepis : ))
~Marta Aug 19, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety mielone z boczniaka (bez ograniczeń)Ulubione kotlety mielone (z granulatu sojowego) (wegańska) Kotlety z kapusty (wegańska) Kotlety z kapusty kiszonej i marchewki (ovo-wege) Kotlety z podgotowanej czerwonej kapusty z rozmarynem (wegańska) Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny (wegańska) Kotlety z kaszy jaglanej i kapusty włoskiej (wegańska) Kotlety z kaszy gryczanej, tofu i kapusty kiszonej (wegańska) Kotleciki mielone z grochu i soi (wegańska) Mielona skórka pomarańczy/mandarynki/grejfruta (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~edyta May 26, 2016