
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Ciasto:
1/2 kg mąki 4 żółtka 30 dag margaryny 4 łyżki śmietany Lukier: 1 białko 10 dag cukru pudru Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem, a następnie zagnieść. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po wyjęciu rozwałkować i wycinać dowolne kształty. Białko dobrze rozbełtać z cukrem pudrem, smarować tym ciastka (najlepiej pędzelkiem), wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec na złoto.
Wskazówki i uwagi:Można posypać mielonymi orzechami albo ciacha po upieczeniu przełożyć dżemikiem. Ja jednak wolę tradycyjne aspirynki grubo posmarowane lukrem!
Nadesłał(a) ~gabi,
dnia: May 2, 2005
Źródło/autor przepisu: moja babcia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
a cukru się nie dodaje do ciasta?
~curra Nov 20, 2009
Przypomniały mi się czasy dzieciństwa, moja babcia takie piekła! Wybrałam wersję z dżemem - połowę ciasta wykrawałam formą z dziurką, połowę bez dziurki, po upieczeniu przełożyłam dżemem śliwkowym. Pyszne!
~doda May 26, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~aga Nov 20, 2009