7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Łagodny chrzan z oliwkami

Doskonałe do wszelkich past, ale również samo na razowy chlebek własnego wypieku.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

słoiczek dobrego tartego chrzanu (najlepszy "Polonaise")
1 jajko
garść oliwek
cukier
sól
ew. łyżka łagodniego majonezu

Przygotowanie:

W rondelku podgrzać chrzan, wbić surowe jajo i mieszając energicznie mocno podgrzać, aż jajko się zetnie. Po wystudzeniu wymieszać z posiekanymi oliwkami, przysmaczyć odrobiną cukru i soli. Nie zaszkodzi też łyżka łagodniego majonezu.

Wskazówki i uwagi:

1) Oliwki jakie lubisz - czarne, zielone, nadziewane papryką.
2) Można dać 2 jaja - będzie bardziej syte, ale i łagodniejsze.
Nadesłał(a) ~iskra, dnia: 2005-04-16 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Samosy z prostym, łagodnym nadzieniem (wegańska)
Chrzan w śmietanie (lakto-wege)
Chrzan z burakami (lakto-wege)
Chrzan z żurawinami (wegańska)
Pomarańczowy chrzan (wegańska)
Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Chrzan tarty w słoikach (śmietankowy) (lakto-wege)
Chrzan w śmietanie z tartym jabłkiem (lakto-wege)
Chrzan tarty ze śmietaną i żółtkami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas