7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

podobno ryż po włosku:)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

ryż-powiedzmy,że na 1 osobę bardzo głodną to będzie 1 saszetka
por
duża marchewka
cebula
oliwa z oliwek lub olej
przyprawy(ja dodaję-kostka bulion warzywny,sól,pieprz,oregano,bazylia)
keczup
ser żółty

Przygotowanie:

Gotuję ryż w wodzie z kostką warzywną.Do wyższej patelni lub rondla wlewam oliwę(dosyć dużo).Wrzucam pokrojonego w cienkie paseczki pora, cebulkę i startą marchewkę-warzywka powinny pływać w oliwie bo inaczej por się przypali.Jak już się usmażą-co objawia się tym,że marchewka jest mięciutka-wsypuje do tego ryż.Dodaję przyprawy i mieszam na malutkim ogniu przez chwilkę razem z serem żółtym aż się przytopi.Dodaję duuuużo keczupu.Noi tyle-smacznego!:)

Wskazówki i uwagi:

Pamiętajcie o keczupie bo to w zasadzie on sprawia,że ta potrawa jest tak smaczna!
Nadesłał(a) ~Inka, dnia: 2004-11-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: znajomy szef kuchni+moje modyfikacje:)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Aaaa!! pychota! Włąsnie się tym zajadam :)
Nawet znajoma ojca, która akurat jest u nas sie skusiła spróbować. I też sie rozpływa jedząc to. A jej komentarz? --> "A ja myślałam, że wegetariańskie jedzenie jest takie bleee"
Polecam :)
~N. 2005-04-26 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brzoskwinie po włosku (wegańska)
Brokuły po włosku (z winegretem) (wegańska)
Cebula po włosku - smażona z serem, jajkami i szczypiorkiem (bez ograniczeń)
Ryż z jagodami (lakto-wege)
Ryż po Kantońsku (ovo-wege)
Soczewica z ryżem (wegańska)
Ryż pomidorowy (wegańska)
Ryż z cieciorką (wegańska)
Ryż z cukinią (wegańska)
Pomidorowa z ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas