7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
jak tofu naturalne uzdatnić do spożycia;)
Średnia ocena:
[1.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 opakowanie tofu naturalnego
2-3 łyżki masła orzechowego ząbek czosnku wiórki kokosowe koło łyżki oleju/oliwy tymianek sól pieprz Przygotowanie:masło orzechowe mieszamy z roztartym czosnkiem, kokosem i oliwą,solimy, pieprzymy, a co, aż powstanie gładka masa.masą smarujemy pokrojone w plastry tofu.wkładamy do lodówki i niech sobie leżakuje kilkanaście godzin,np.przez noc.następnie:
a).plastry tofu obtaczamy w mące (razem z tą masą) i smażymy: daje to smaczne kotlety b).jemy od razu: fajny dodatek do pieczywa (w tym przypadku właściwie można od razu rozgnieść tofu widelcem i zmieszać z tymi dodatkami)
Nadesłał(a) flawulina,
dnia: Nov 12, 2004
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tofu marynowane z przyprawami jak feta (wegańska)Mleko owsiane naturalne (wegańska) Prawie jak smalec (wegańska) Majonez na bazie jogurtu naturalnego (lakto-wege) Jogurt domowy, naturalny lub owocowy (lakto-wege) Kotlety z ziemniaków "naturalne" lub smakowe (ovo-wege) Mleko ryżowe naturalne/czekoladowe (wegańska) Grzyby jak ryby (wegańska) Soczewica - jak gotować? (wegańska) Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Crazy Diamond Feb 1, 2010