7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gulasz z boczniaków zabielany śmietaną



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

500 g boczniaków
olej do smażenia
2-3 cebule
1 papryka
mąka
przecier pomidorowy
śmietana
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pokrojone grzyby podsmażyć na tłuszczu, dodać cebule, paprykę i posypać mąką. Gdy wszystkie składniki staną się miękkie, dodać przecier pomidorowy i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić przez kilka minut na małym ogniu.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Feb 23, 2004
Źródło/autor przepisu: przepis wzięłam z karteczki dołączonej do tacki z boczniakami ;)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)
Gulasz z boczniaków i papryki (wegańska)
Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege)
Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami (wegańska)
Kapuśniak z kiszonej kapusty z cząbrem, zabielany śmietaną (lakto-wege)
Zupa-krem szparagowa zabielana śmietaną (lakto-wege)
Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege)
Zupka brokułowa zabielana (wegańska)
Wegetariański gulasz (lakto-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas