7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:Ciasto:
1,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 3 jajka 1/4 szklanki toniku 1/4 szklanki letniej wody 1 szklanka mleka 3 łyżki oleju Nadzienie: banany cytryna cynamon Przygotowanie:1. Do mąki i soli dodać jaja, tonik i wodę. Dokładnie wymieszać. Dodać olej, wymieszać, przelać przez sito i wstawić do lodówki na 15 minut. Smażyć cienkie naleśniki.
2. Obrane banany skropić sokiem z cytryny. Na każdym naleśniku położyć małego banana lub pół banana, posypać cynamonem i zawinąć. 3. Rozpuścić 2 łyżki masła z 2 łyżkami miodu i polać tym naleśniki, a następnie posypać bakaliami.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Dec 26, 2003
Źródło/autor przepisu: przepis z książki: Naleśniki na 90 sposobów, wybór i opracowanie Katarzyna Gronowicz, Wydawnictwo Astrum, Wrocław 2001 (nadesłane przez przedstawiciela wydawnictwa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:"Twarożek" z tofu i banana do naleśników (wegańska)Banana Split (bez ograniczeń) Banana Split 1 (bez ograniczeń) Banany w miodzie (wegańska+miód) Ciepłe banany :o) (wegańska+miód) Banany w kremie morelowym (lakto-wege) Banany kokosowe na ciepło (lakto-wege) Banany w cieście kokosowym (wegańska) Banany w cieście naleśnikowym (ovo-wege) Banany w cieście z rumem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~seidhee Aug 25, 2004