7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smażone kasztany

Przy obieraniu skorupki po usmażeniu można się troszkę ubabrać, gdyż tłusta od oleju skórka uwielbia przyklejać się do palców.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kasztany jadalne
olej do smażenia
jarzynka lub inna ulubiona przyprawa

Przygotowanie:

Kasztany należy obrać z pierwszej, brązowej skórki - jest ona dość twarda, więc czas obierania zależy od wprawy :)

W tej postaci kasztany wrzucić na rozgrzany olej (najlepiej jeśli kasztany są przykryte w całości olejem). Czas smażenia jest stosunkowo krótki, 5-7 min. - aż druga skórka zacznie lekko odchodzić od zjadliwego kasztana.

Tak usmażone kasztany wystarczy oskubać ze skorupki, jaka powstaje z drugiej skórki podczas smażenia, wytarzać w jarzynce lub innej przyprawie i zachwycać się ich smakiem.
Nadesłał(a) Iwona, dnia: Oct 11, 2003
Źródło/autor przepisu: eksperymenty własne
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

mmmmmmmm! pychotka!
~srugołąbek Jul 17, 2011

"wytarzać w jarzynce lub innej przyprawie i zachwycać się ich smakiem" gratuluje pomysłu. równie dobrze mogłabyś zrobić to z ziemniakami, (chyba ze źle rozumiem wytarzanie) i nie byloby wiekszej róznicy.
to tak, jakby kupić krewetki i przyrządzić je jak śledzie - w occie i z cebulą.
~srutu tutu Feb 5, 2011

ja juz mam fach obiore w 1min
~ADEK Apr 9, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone kasztany (wegańska)
Kasztany pieczone (wegańska)
Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege)
Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Smażone tofu czosnkowe (wegańska)
Smażone tofu z żurawiną (wegańska)
Cebulowe smażone tofu (wegańska)
Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń)
Smażone ciasteczka dalmackie (bez ograniczeń)
Smażone kapelusze prawdzików (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas