7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Mrożony "jogurt" z tofu (bananowy lub inny owocowy)

Substytut lodów.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

36 dag tofu
1 łyżeczka słodzika
1 filiżanka soku owocowego lub wody
pokrojone 2 banany: 1 świeży i 1 mrożony
ew. inne owoce, np. truskawki, wiśnie

Przygotowanie:

Miksować przez 45 sekund ze średnią prędkością, aż do otrzymania konsystencji kremu. Po dodaniu truskawek, wiśni i innych owoców powstanie jogurt o smaku owocowym.

Chłodzić w zamrażalniku przez 30 minut i podawać.

Wskazówki i uwagi:

Bezpośrednio przed spożyciem dodać rodzynki, ziarna słonecznika, dowolne owoce (jagody, brzoskwinie, wiśnie itp.).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wydawnictwo Vegan
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Trufle owocowe mrożone (wegańska)
Jogurt z tofu jedwabistego (wegańska)
Jogurt domowy, naturalny lub owocowy (lakto-wege)
Sałatka owocowa z mrożonym jogurtem (lakto-wege)
Jogurt z tofu i mleka sojowego (wegańska)
Jogurt 1 (lakto-wege)
Jogurt 3 (lakto-wege)
Jogurt 2 (lakto-wege)
Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód)
Naleśniki z serem : farsz bananowo-waniliowy z tofu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas