7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pokrzywy w majonezie

Bardzo dobra potrawa na niedzielne śniadania.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

dwie garści liści pokrzyw
4 łyżki majonezu
sól i pieprz
łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Pokrzywę umyć i drobno posiekać, dodać majonez, przyprawy i oliwę. Dokładnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Pokrzywy zrywać w rękawiczkach. Najlepsze są te młode.
Nadesłał(a) ~marta i ania, dnia: Jun 18, 2003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Proponuję sparzyć pokrzywy przed posiekaniem i dodaniem reszty składników. Ktoś mi kiedyś powiedział, że robi się tak aby nie parzyły. Przepis dobry, właśnie jestem w trakcie degustacji:) Pozdrawiam:)
~Lynne Apr 21, 2007

jak dla mnie to awangardowe trochę:> nigdy wcześniej bym nie pomyślał że pokrzywy są jadalne. na pewno coś napiszę jak kiedyś spróbuje :)
~noodle May 26, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotleciki z pokrzywy (ovo-wege)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa z młodej pokrzywy (lakto-wege)
Zupa z pokrzywy ze szczypiorkiem i grzankami (wegańska)
Majonez domowy (ovo-wege)
Majonez tradycyjny (ovo-wege)
Majonez muślinowy (bez ograniczeń)
Majonez czosnkowy (bez ograniczeń)
Majonez z ziemniaków (wegańska)
Majonez fasolowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas