7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Racuchy kukurydziano-gryczane z mlekiem kokosowym

Dla alergików.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

mus jabłkowy (można wykorzystać jabłka z kompotu)
mąka kukurydziana
mąka gryczana
mleko kokosowe
olej z pestek winogron

Przygotowanie:

Mleko kokosowe i mąkę gryczaną oraz kukurydzianą dokładnie wymieszać. Dodać mus jabłkowy, dodać tyle mąki kukurydzianej, by uzyskać konsystencję trochę gęstszą od normalnych naleśników. Dodać trochę oleju.

Maksymalnie rozgrzaną patelnię posmarować olejem i rozgrzać jeszcze bardziej, małą warząchwią rozlewać małe racuchy na patelni, smażyć przez ok. minutę, przewrócić na drugą stronę.

Sekret dobrego usmażenia tych racuchów leży w rozgrzanej patelni. W zasadzie musi się ona trochę nawet palić, inaczej racuchy rozpadną się.
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre również z bananem zamiast jabłek
kruszonka 2014-08-28 21:07:34.676

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Racuchy gryczane z roztopionym masłem (bez ograniczeń)
Banany w mleku kokosowym (wegańska)
Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)
Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska)
Krem z dyni z mlekiem kokosowym (wegańska)
Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Wegańskie naleśniki na mleku kokosowym (wegańska)
Krem z buraków z mlekiem kokosowym (wegańska)
Ryż ze słonecznikiem i mlekiem kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas