7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej i bryndzyPyszne, solidne, wegetariańskie danie, emanujące góralską nutą smakową.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 10 osóbkapusta - zwarta, śliczna główka o wadze około 1,2 kg
nadzienie: 4 szklanki ugotowanej na średnio twardo kaszy gryczanej 2 średniej wielkości cebule 2 jajka kawałek bryndzy - około 20 dag garść posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju sól (ewentualnie) świeżo zmielony pieprz sos: 4 łyżki przecieru pomidorowego 2 szklanki bulionu 2 łyżki mąki pszennej sól świeżo zmielony pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Gołąbki z nadzieniem z ziemniaków i grzybów (bez ograniczeń)Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska) Czerwone nadzienie gryczane do naleśników (wegańska) Wegańskie gołąbki z nadzieniem z ryżu i kotletów w proszku (ovo-wege) Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege) Kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków (wegańska) Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli (wegańska) Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu (lakto-wege) Ukraińskie gołąbki z surowych ziemniaków i kaszy jęczmiennej (wegańska) Gryczane pierogi z nadzieniem z buraków, fety i zatharu (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
gzozia Sep 25, 2012