
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:farsz:
pół kilograma lub więcej prawdziwków lub innych grzybków 1/2 kostki masła 2 cebule drobniutko, oj bardzo drobniutko posiekane sól, czarny pieprz grubo, świeżo zmielony 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany omlety: 12 jaj łyżka bardzo drobno posiekanej natki pietruszki sól Przygotowanie:
Grzyby kroję w cienkie małe plasterki, trzonki drobno siekam.
Na masło wrzucam grzyby i cebulę, duszę do miękkości, dodaję sól i pieprz oraz śmietanę, jeszcze chwilę odparowuję wodę. Farsz musi być gęsty. Jaja ubijam widelcem, solę i dodaję pietruszkę. Z tej porcji smażę 3 omlety. Usmażone omlety zsuwam na okrągły półmisek, przekładając farszem. Ostatni omlet nie pokryty farszem oprószam łyżką tartego parmezanu i suto skrapiam rozpuszczonym masłem. Teraz na kilka minut wstawiam do piekarnia, aby lekko się przyrumienił. Podaje go z zieloną sałatą polaną sosem winegret. Do tego koniecznie kieliszek czegoś czerwonego wytrawnego.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Omletowa rolada ze szpinakiem i serem pleśniowym (bez ograniczeń)Tort truskawkowy (wegańska) Tort arbuzowy (wegańska & RAW) Tort bezjajomlek (wegańska) Tort Ambasador (wegańska) Tort makowy (wegańska) Tort warzywny (lakto-wege) Tort Czerwonego Kapturka (lakto-wege) Tort naleśnikowo-serowy (lakto-wege) Czekoladowy tort z brzoskwiniami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |