7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:kalafior
majonez naturalny jogurt czosnek dużo kopru - może być mrożony sól cukier biały pieprz sok z cytryny Przygotowanie:Kalafior gotować krótko w osolonej i ocukrzonej wodzie (ok. 7 minut od zagotowania się wody), podzielić na cząstki i zalać sosem majonezowo-jogurtowym z wyciśniętym czosnkiem, koprem, doprawionym solą, cukrem, białym pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Nadesłał(a) Renata,
dnia: Aug 7, 2000
Źródło/autor przepisu: z felietonu Pani Bożeny Dykiel zamieszczanego kiedyś w Urodzie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z groszku konserwowego Bożeny Dykiel (bez ograniczeń)Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska) Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń) Sałatka ryżowa Bożeny Dykiel (z papryką, oliwkami i migdałami) (wegańska) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Sernik z rodzynkami Bożeny Dykiel (bez ograniczeń) Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym (wegańska) Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege) Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege) Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |