7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

kalafior

majonez
naturalny jogurt
czosnek
dużo kopru - może być mrożony
sól
cukier
biały pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:

Kalafior gotować krótko w osolonej i ocukrzonej wodzie (ok. 7 minut od zagotowania się wody), podzielić na cząstki i zalać sosem majonezowo-jogurtowym z wyciśniętym czosnkiem, koprem, doprawionym solą, cukrem, białym pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z felietonu Pani Bożeny Dykiel zamieszczanego kiedyś w Urodzie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z groszku konserwowego Bożeny Dykiel (bez ograniczeń)
Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska)
Sałatka z bobu na zimno, z sosem majonezowo-czosnkowym (bez ograniczeń)
Sałatka ryżowa Bożeny Dykiel (z papryką, oliwkami i migdałami) (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Sernik z rodzynkami Bożeny Dykiel (bez ograniczeń)
Kalafior w sosie koperkowym lub koperkowo-czosnkowym (wegańska)
Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege)
Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas