7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kalafior z pszenicą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

2 male kalafiory
3 lyzki platkow owsianych
3 szkl. ugotowanej pszenicy
5 marchwi
1/2 malej puszki zielonego groszku
2 lyzki oleju sojowego lub slonecznikowego
macierzanka
tymianek
sol
natka

Przygotowanie:

kalafior podzielic na czastki, ugotowac w niewielkiej ilosci osolonej wody, odcedzic (wywaru nie wylewac). marchew starta na tarce o duzych oczkach i groszek udusic na oleju. platki owsiane zrumienic na patelni bez tluszczu. polaczyc ze szklanka wywaru z kalafiora, dodac przyprawy, zagotowac. wszystkie skladniki polaczyc, podgrzac. przed podaniem posypac natka. podawac z surowkami, ziemniakami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pszenica z truskawkami (lakto-wege)
"Tatar" z pszenicy (wegańska)
Deser z pszenicy z bakaliami (wegańska)
Trzy kolory z pszenicą (wegańska)
Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska)
Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska)
Jogurt z owocami i kiełkami pszenicy (lakto-wege)
Krem czekoladowy z kiełków pszenicy (bez ograniczeń)
Zupa ze skiełkowanej pszenicy (wg Małachowa) (wegańska)
Zupa: mleko z maku z pszenicą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas