7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

"Azjatycki" sos z masła orzechowego - z sosem sojowym, limonką, czosnkiem i chili



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szklanki masła orzechowego
1/4 szklanki oleju z orzechów ziemnych
1/8 szklanki soku z limonki
1/8 szklanki sosu sojowego
1 i 1/2 ząbka czosnku
1 i 1/2 łyżki miodu lub słodu
1 łyżeczka ostrego sosu chili (lub wg. smaku)
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub wg. smaku)

Przygotowanie:

Czosnek drobniutko siekamy. Wszystko mieszamy mikserem na gładką masę.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Herbatka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spaghetti z sosem z masła orzechowego (wegańska)
Szybkie brokuły z makaronem azjatyckim i sosem jogurtowym (lakto-wege)
Sałatka z ananasem i sosem chili (wegańska)
Ciepły malinowy sos z chili (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)
Makaron z sosem orzechowym (lakto-wege)
Bakłażany w sosie orzechowym (wegańska)
Sos chilli do słoików (z papryki słodkiej i chili) (wegańska)
Mleko orzechowe lub migdałowe (z orzechów lub masła orzechowego) (wegańska)
Surówka z marchwi z czosnkiem, natką i limonką (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas