
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2 woreczki ryżu białego
100 g soczewicy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duże lub 2 małe jajka 2 łyżki tartego żółtego sera oregano sól pieprz bułka tarta olej do smażenia posiekana natka pietruszki Przygotowanie:
Ryż ugotować. Soczewicę zagotować i zmielić, dodać do niej posiekaną cebulę i czosnek, jajko, ser i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z ryżem.
Formować małe pulpety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Jakiej soczewicy do tego używacie?
~gabi Oct 29, 2014
Ekstra przepis ! Podałam z sosem pomidorowym. Do panierki dodałam sezamu.
~flowersniffin Oct 23, 2014 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska) Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska) Ryżowe curry z kotletem sojowym i soczewicą (wegańska) Pulpety sojowe w sosie pomidorowym (ovo-wege) Kuleczki-pulpety sojowe w stylu azjatyckim (wegańska) Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska) Pęczak z soczewicą (wegańska) Soczewica z ryżem (wegańska) Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
smokdare Aug 19, 2015