7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pulpety ryżowe z soczewicą

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 woreczki ryżu białego
100 g soczewicy
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 duże lub 2 małe jajka
2 łyżki tartego żółtego sera
oregano
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
posiekana natka pietruszki

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Soczewicę zagotować i zmielić, dodać do niej posiekaną cebulę i czosnek, jajko, ser i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z ryżem.

Formować małe pulpety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na oleju na złoty kolor.

Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.
Nadesłał(a) Renata, dnia: Aug 7, 2000
Źródło/autor przepisu: opakowanie białego ryżu Sonko
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Świetny przepis, ja zamiast mielić soczewicę po prostu ją rozgotowałam. Czerwina nadaje się do tego przepisu świetnie.
smokdare Aug 19, 2015

Jakiej soczewicy do tego używacie?
~gabi Oct 29, 2014

Ekstra przepis ! Podałam z sosem pomidorowym. Do panierki dodałam sezamu.
~flowersniffin Oct 23, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)
Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska)
Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska)
Ryżowe curry z kotletem sojowym i soczewicą (wegańska)
Pulpety sojowe w sosie pomidorowym (ovo-wege)
Kuleczki-pulpety sojowe w stylu azjatyckim (wegańska)
Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska)
Pęczak z soczewicą (wegańska)
Soczewica z ryżem (wegańska)
Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas