7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola solo (sposób gotowania)

Mało znanym sposobem jest gotowanie fasoli z dodatkiem mleka. Tak przyrządzone nasiona są mocno napęczniałe, ale nie rozgotowane i bardzo smaczne.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

fasola
mleko
sól

Przygotowanie:

Fasolę moczymy na noc w przegotowanej i zimnej wodzie - dodajemy 2 razy tyle wody ile fasoli.

Gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem mleka, na małym ogniu, aż do miękkości. Solimy pod koniec gotowania.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

nabiał nabiałem; rowan atkinson niebyłby pocieszony
autor anonimowy 2005-04-09 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sypki ryż - sposób gotowania (wegańska)
Fasolka szparagowa na sposób chiński (wegańska)
Ryż basmati z masłem - sposób gotowania (lakto-wege)
Makaron bez wrzenia - sposób gotowania (wegańska)
Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska)
Fasolka na sposób chiński - prosty lub wykwintny (wegańska)
Kotlety z fasoli gotowanej z mlekiem (bez ograniczeń)
Dynia solo (wegańska)
Kostka sojowa z fasolkami i kiełkami na sposób imbirowo-czosnkowy (wegańska)
Szparagi au naturel (smażone solo lub z pomidorkami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas