7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gruszki w syropie waniliowo-imbirowym



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

gruszki, ananas lub białe brzoskwinie
400 g korzeni imbiru
400 g cukru
laska cynamonowa
laska świeżej wanilii

Przygotowanie:

Do salaterki włóż imbir pokrojony w kostki, zalej zimną wodą i pozostaw do maceracji przez dobę.

Pokrój bardzo drobno kostki imbiru i zmiksuj je. Włóż do rondelka, zalej litrem wody, dodaj cukier, laskę cynamonową i laskę wanilii przekrojoną wzdłuż na pół. Wymieszaj, przykryj i pozostaw na małym ogniu przez godzinę.

Następnie starannie przefiltruj syrop przez czystą ściereczkę. Obierz gruszki i włóż do ledwo gotującego się syropu.

Wskazówki i uwagi:

Gruszki możesz zastąpić ananasem albo białymi brzoskwiniami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-02-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 12/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gruszki w syropie waniliowo-kawowym (wegańska)
Gruszki w sosie waniliowym (bez ograniczeń)
Kiwi w miętowym syropie (wegańska)
Gruszki w cieście (bez ograniczeń)
Brzoskwinie w aromatycznym syropie z pieprzem (wegańska)
Marcepanowe ciasto z gruszkami i jezynami w syropie klonowym (bez ograniczeń)
Ciasteczka imbirowe (ovo-wege)
Imbirowa pomidorowa (wegańska)
Sos imbirowy (wegańska)
Shake z pieczonego buraka i gruszki (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas