7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa z soczewicy z dodatkiem pora i kapustyMichał: "Niedawno koleżanka poleciła mi takową zupkę i ja z pewnym niedowierzaniem posłuchałem jej. Teraz jest u mnie częstym daniem."
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 7 osóbsoczewica - ok. 0,5 kg
bulion warzywny - 1-5 do 2 litra por - 1 średni kapusta pekińska (można zastąpić zwykłą, białą kapusta) sól pieprz inne przyprawy wg. smaku Przygotowanie:Jest to najzwyklejsza zupa jarzynowa na wywarze warzywnym z dodatkiem soczewicy. Kolor soczewicy można dobierać pod względem estetycznym tylko. Sekret tkwi w tym, że dodaje się drobno pokrojonego pora i trochę kapusty pekińskiej (ja daję zwykłą i też rewelacja!). Soczewicy nie trzeba wcześniej moczyć. Przyprawy standardowe.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
zupka bardzo przyjemna - szczegolnie z dodatkiem kapusty. . ja dodalam pekinska, a zamiast pora - bo nie mialam - troche cebuli. proponuje jeszcze dodac podsmazona na chwile lyzeczke ziaren gorczycy - ciut pikanterii nie zaszkodzi. smakowite!
~che Oct 19, 2003 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z czerwonaj soczewicy, ziemniaków i pora (wegańska)Zupa krem z czerwonej soczewicy, pora i marchewki (wegańska) Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska) Zupa z soczewicy z kapustą pekińską, marchewką i pomidorami (wegańska) Pasta z ciecierzycy, soczewicy, sezamu i pora (wegańska) Zupa-krem z dyni, ziemniaków i pora (wegańska) Zupa krem z pora (porów) i ziemniaków (wegańska) Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy (bez ograniczeń) Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofu (wegańska) Zupa z zielonej soczewicy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
sunflower_ren Jul 19, 2011