7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa z soczewicy, od Turka (z miętą)Kikuś: "Podaje się z cytrynką i grzanką z pieczywa pszennego.Zajebiste. Cały przepis jest bardzo podobny do hinduskiego przepisu na Dal."
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:soczewica czerwona - 1/2 kg
olej z pestek winogron (lub inny) koncentrat pomidorowy - ok. 1/2 słoiczka odrobinę mięty świeżej ok. 1l wody lub bulionu warzywnego opcjonalnie: rosołek warzywny (kostka lub w proszku) Przygotowanie:Soczewica czerwona - zawsze biorę opakowanie 1/2 kg. Prażę ją na rozgrzanym oleju z pestek winogron (może być inny), krótko. Potem zalewam to wrzątkiem (trzeba dać tak z 1 litr) i rozgotowuję tą soczewicę na papkę (bo tak lubię).
Do tego trzeba dodać trochę koncentratu pomidorowego (do smaku, ok. 1/2 słoiczka), odrobinę mięty (takiej specjalnej - kupowanej u Turków), można wrzucić rosołek warzywny. I to koniec całej zupy.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa z cukinii z miętą (lakto-wege)Pasta z czerwonej soczewicy z pomidorem, czosnkiem i miętą (wegańska) Krem z cukinii z miętą (zupa-krem) (wegańska) Zupa z zielonej soczewicy (wegańska) Zupa z soczewicy i szpinaku (wegańska) Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska) Zupa-krem z zielonego groszku z miętą i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa marokańska z soczewicy i ciecierzycy (wegańska) Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska) Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |