7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2 torebki ryżu
sól 1 kg pieczarek 8 ząbków czosnku (czasami daję więcej) 2 pęczki koperku szklanka majonezu wymieszanego z jogurtem Przygotowanie:Ryz gotujemy w osolonej wodzie. Obrane pieczarki drobno kroimy i gotujemy na wrzątku 5 minut lub podsmażamy na patelni (ja zawsze podsmażam). Czosnek rozgniatamy.
Ostudzone pieczarki mieszamy z ryżem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Całość mieszamy z sosem majonezowo-jogurtowym.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 31, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała: Dorota Orzeszak
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege)Sałatka katharsis ;) ryżowa z fasolką szparagową i czosnkowym winegretem (wegańska) Sałatka pieczarkowo-brokułowa (bez ograniczeń) Zupa pieczarkowa zagęszczana bułką i mąką ryżową (lakto-wege) Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska) Sajgonki z nadzieniem ryżowo-pieczarkowo-warzywnym (wegańska) Sałatka imprezowa (ryżowa) (bez ograniczeń) Sałatka pieczarkowa z jajkami i szczypiorkiem (ovo-wege) Sałatka pieczarkowa z jajkami i kukurydzą (ovo-wege) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |