7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z soczewicy marynowanej przez noc, ciecierzycy i selera naciowego



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki ugotowanej i odcedzonej soczewicy
3 łyżki octu winnego (więcej, jeśli ktoś lubi ostre)
2 łyżki oliwy
łyżeczka soli

pół szklanki cieciorki albo i więcej, ugotowanej lub z puszki
1 średnia cebula drobno pokrojona (ja używam hiszpańskiej czerwonej - jest łagodniejsza i ładnie wygląda)
1 łodyga selera naciowego
ew. kwaskowe jabłko

Przygotowanie:

Soczewicę zamarynować na noc w occie, soli i oliwie.

Następnego dnia selera drobno pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Wymieszać składniki i schłodzić dobrze w lodówce. Podać na liściach sałaty.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Anna Sheridan
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z ciecierzycy i selera naciowego (wegańska)
Zupa pomidorowa z selerem naciowym, ciecierzycą i bobem (wegańska)
Chrupiąca sałatka z selerem naciowym (lakto-wege)
Sałatka makaronowa z selerem naciowym (wegańska)
Pasta z czerwonej soczewicy i selera naciowego (wegańska)
Sałatka marynowana z ogórków z marchwią i selerem (na zimę) (wegańska)
Wiosenna sałatka z rzodkiewkami, selerem naciowym i fenkułem (lakto-wege)
Sałatka ziemniaczana z selerem naciowym w sosie z awokado (wegańska)
Sałatka z selera naciowego, pora, tofu, ananasa (wegańska)
Zielona sałatka z selera naciowego, awokado i mięty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas