7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryka po macedońsku - pieczona, w czosnkowym winegrecie

Bardzo dobre dla amatorów czosnku, ale warunek konieczny: muszą jeść wszyscy...



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

10-12 papryk czerwonych

sos winegret:
4 łyżki oleju
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka cukru/fruktozy/słodu
4-5 dużych ząbków czosnku
sól - wg. uznania

Przygotowanie:

Paprykę trzeba upiec w piekarniku (220°C, ok. 30 minut) - ma stać, a po ok. 15 minutach przewracamy ją z góry na dół żeby z każdej strony się upiekła. Jeszcze gorącą dajemy do foliowej torby, zawiązujemy i taki tobołek wsadzamy do miski (sok ucieka...) i na 5-6 godzin odstawiamy.

Następnie paprykę dokładnie obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Gotowe wsadzamy do słoików, żeby się przegryzło...

Po paru godzinach można jeść, a stać w lodówce może nawet miesiąc.
Nadesłał(a) pat, dnia: Dec 6, 2002
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis nadesłała Olimpia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW)
Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska)
Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska)
Pieczone ziemniaki w skórce, z twarożkiem czosnkowym (lakto-wege)
Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Dynia pieczona czosnkowa (i ew. pasta z dyni) (wegańska)
Nadziewane pieczarki i czosnkowa pieczona kukurydza (wegańska)
Winegret miodowy (wegańska+miód)
Winegret cytrynowy (wegańska)
Papryka, cukinia, bakłażan - warzywa pieczone na blasze (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas