7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Papryka po macedońsku - pieczona, w czosnkowym winegrecieBardzo dobre dla amatorów czosnku, ale warunek konieczny: muszą jeść wszyscy...
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:10-12 papryk czerwonych
sos winegret: 4 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka cukru/fruktozy/słodu 4-5 dużych ząbków czosnku sól - wg. uznania Przygotowanie:Paprykę trzeba upiec w piekarniku (220°C, ok. 30 minut) - ma stać, a po ok. 15 minutach przewracamy ją z góry na dół żeby z każdej strony się upiekła. Jeszcze gorącą dajemy do foliowej torby, zawiązujemy i taki tobołek wsadzamy do miski (sok ucieka...) i na 5-6 godzin odstawiamy.
Następnie paprykę dokładnie obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Gotowe wsadzamy do słoików, żeby się przegryzło... Po paru godzinach można jeść, a stać w lodówce może nawet miesiąc.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Guacamole z papryką surową lub pieczoną (wegańska & RAW)Giardiniera - pieczona papryka w marynacie (wegańska) Pieczona papryka z sosem pomidorowym (wegańska) Pieczone ziemniaki w skórce, z twarożkiem czosnkowym (lakto-wege) Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege) Dynia pieczona czosnkowa (i ew. pasta z dyni) (wegańska) Nadziewane pieczarki i czosnkowa pieczona kukurydza (wegańska) Winegret miodowy (wegańska+miód) Winegret cytrynowy (wegańska) Papryka, cukinia, bakłażan - warzywa pieczone na blasze (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |