7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Salatet bataata

Herbatka: Salatet bataata to taki bliskowschodni przysmak (nie pamietam, czy to z kuchni marokanskiej, czy z libanskiej).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4-6 srednich ziemniakow salatkowych
garsc swiezych lisci miety
2 zabki czosnku
plaska lyzeczka soli
4 lyzki oliwy z oliwek extra verigne
4 lyzki octu winnego bialego

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w ubrankach do miekkosci - nastepnie lekko ochladzamy (ale powinny byc w srodku jeszcze lekko cieple), obieramy i kroimy w gruba kostke. Ziemniaki posypujemy drobno posiekanymi liscmi miety. Czosnek miazdzymy i rozcieramy z sola, dodajemy oliwe i ocet, mieszamy dobrze i polewamy sosem ziemniaki. Je sie to (o dziwo) nie schlodzone.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-11-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Herbatka z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas