
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2.5 kg czerwonych pomidorów
1 kg marchwi 1 kg jabłek Antonówek lub innych byle kwaśnych 1 kg papryki czerwonej 300 gr czosnku 2 ostre papryczki 1 szkl. oleju 1 szkl. cukru 1 szkl. octu 9% 3 łyzki soli Przygotowanie:Wszystkie warzywa dokładnie umyć, obrać te, co potrzebują obrania, z papryki wyjąć nasiona. Po tym wszystko zmielić w maszynce do mielenia.
Masę warzywną gotować, mieszając co jakiś czas, na niedużym ogniu 2 godziny, po czym dodać sól, cukier, ocet, papryczki i gotować jeszcze ok. 30 min. Gotową Adżikę wykładac do czystych i wyparzonych słoików.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Nov 22, 2002
Źródło/autor przepisu: przepis swojej mamy podała na pl.rec.kuchnia Bozenka z Wilna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Adżika 1 (wegańska)Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Piotr Jul 23, 2010