7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pomidory - 5,5 kg
papryka ostra - 5 strączków
papryka - 2 kg
cukier - 3 łyżki stołowe
sól
czosnek - 5 główek
olej - 1 łyżka stołowa

Przygotowanie:

Pomidory pokroić na cząstki, do rondelka wlać łyżkę oleju i dusić pomidory na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.

Następnie dodać drobno pokrojoną paprykę, oba gatunki; gotować to jeszcze przez 20 minut. Do zdjętej z ognia masy dodać cukier i sól, rozdrobniony czosnek, wymieszać, przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-11-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "EuGeniusz Dębski" z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Adżyka "Płomienne pozdrowienie" (wegańska)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas