7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

placki żmudzińskie



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

6 ugotowanych kartofli (wyciśniętych przez praskę)
łyżka mąki kartoflanej
2 jajka
200 g suchego twarogu
łyżeczka majeranku
100 g (6 łyżek) masła
100 g kwaśnej (6 łyżek) kwaśnej śmietany
3 łyżki mąki

Przygotowanie:

Ubić jedno jajko z solą i mąką ziemniaczaną. Dodać kartofle,
dobrze wymieszać. Zmieszać twaróg z jajkiem, majerankiem i
solą. Formować placuszki z masy ziemniaczanej, nałożyć po
łyżce twarogu i przykryć drugim plackiem, zlepić brzegi,
obtoczyć w mące i smażyć na oleju z obu stron, aż się
zrumienią i staną chrupkie. Podawać polane stopionym masłem
i/lub kwaśną śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-11-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Konrad Brywczyński konrad@brywczynski.tk
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tortilla (placki) (lakto-wege)
Placki z kalarepki (ovo-wege)
Kabaczkowe placki I (ovo-wege)
Placek z jabłkami (wegańska)
Placek śliwkowy (bez ograniczeń)
Placek ziemniaczany (wegańska)
Placki z jabłkami (ovo-wege)
Placki z amarantusa (bez ograniczeń)
Placek makowy (bez ograniczeń)
Placki z orkiszu (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas