7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Cukinie faszerowane brokułem z tofu



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

2 cukinie
1 brokuł
tofu
pół papryki
cebula
sos sojowy
papryka w proszku
żółty ser

Przygotowanie:

Najlepiej użyć młode, chude (czyli wąskie) cukinie. Wydążyć środek. Jeżeli mamy jednak duże, przerośnięte cukinie, to polecam blanszowanie wydrążonych cukini.

W międzyczasie brokuła dzielimy na różyczki. Smażymy tofu pokrojone w kostki, po ich zbrązowieniu dodajemy paprykę i cebulę, a tuż przed końcem różyczki brokuła.

Faszerujemy cukinie i zapiekamy posypane żółtym serem.
Nadesłał(a) jola, dnia: Aug 25, 2002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jak myślicie, czy można wydrążone łódeczki cukini zamrozić??? Potem wyciągać tylko, faszerować i piec?
mishi Aug 29, 2005

Nie miałam tofu, za to dodałam do brokuła i papryki, kalafior i kaszę jaglaną. Mniam... pychotka. :-)))
mishi Aug 29, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z brokułem i curry-tofu (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Tofu duszone z ziemniakami, cukinią, brokułem i innymi warzywami (lakto-wege)
Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem (wegańska)
Papryka faszerowana tofu z prażonym słonecznikiem (wegańska)
Kabaczek faszerowany kaszą z tofu i pomidorami (wegańska)
Cukinie zapiekane z farszem wielowarzywnym (wegańska)
Cukinie duszone po toskańsku (z pomidorami) (lakto-wege)
Omlet z brokułem (ovo-wege)
Cukinie z farszem z białego sera, czosnku i tymianku (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas