7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 kg mąki poznańskiej
20 dag cukru
1/2 szkl. oleju
5 dag drożdży
mleko
4 jaja
sól
10 dag dyni mielonej (pestek)
1 łyżka zarodków pszennych
1 łyżka kiełków pszenicy
1 łyżka mąki sojowej
2 łyżki otrąb

Przygotowanie:

Z kilku łyżek mąki, drożdży, ciepłego mleka i 1 łyżki cukru sporządzić rozczyn. Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostałe składniki, dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia.

Ciasto uformować, włożyć do wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami blaszki, upiec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

sałatka z sucharków (bez ograniczeń)
Chrupkie grzanki (sucharki) orzechowe (ovo-wege)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas