7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		
 
 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska 
	
	Składniki:1 kg ziemniaków
 
		1 mała szklanka mleka (zwykłego lub roślinnego) sól olej do smażenia Przygotowanie:Umyte ziemniaki ucieramy na tarce, zalewamy wrzącym mlekiem szybko mieszając, dodajemy sól do smaku. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto, rozpłaszczamy je i smażymy z obu stron na rumiano. Doskonałe z chrzanem. 
	
		
			
		
		Nadesłał(a) Rena, 
		dnia: 2000-08-03 00:00:00.0 
	
	
	
	
		Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia") 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 
				
			
		
		Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
			 
			
	
		Podobne wg nazwy:Baba drożdżowa parzona (bez ograniczeń)Kawa parzona po turecku (wegańska) Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege) Tortilla (placki) (lakto-wege) Placki z kalarepki (ovo-wege) Kabaczkowe placki I (ovo-wege) Placek z jabłkami (wegańska) Placek śliwkowy (bez ograniczeń) Placek ziemniaczany (wegańska) Placki z jabłkami (ovo-wege) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |