7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3-4 kiwi na osobę
5 bukietów świeżej mięty
ziarna pieprzu
cytryna
cukier

Przygotowanie:

Zrobić syrop: 1 l wody na 400 g cukru, mięta, łyżka ziaren czarnego pieprzu. Zagotować i odstawić na 10 min. Odcedzić i wstawić do lodówki.

Kiwi przekroić wzdłuż na pół, wyciąć biały środek, pokroić w grubą kostkę. Ułożyć w miseczkach, zalać syropem i udekorować listkami świeżej mięty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gruszki w syropie waniliowo-imbirowym (wegańska)
Gruszki w syropie waniliowo-kawowym (wegańska)
Brzoskwinie w aromatycznym syropie z pieprzem (wegańska)
Sorbet z kiwi (wegańska)
napój miętowy (wegańska+miód)
likier miętowy (bez ograniczeń)
Miętowe grzybki (wegańska)
Mus kiwi-jabłko (lakto-wege)
Koktajl truskawkowy z kiwi (wegańska & RAW)
Placek biszkoptowy z kiwi (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas