7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:Kasza pęczak (ok. 1 szklanki), marchewka, pietruszka, seler, por, cebulka, ziemniaki, kalafior, brokuły, kalarepka, fasolka szparagowa, młoda kapustka, cukinia, pomidor
sos sojowo-grzybowy, 1 mały grzybek, jarzynka, majeranek, pieprz Przygotowanie:1. Gotujemy kaszę pęczak wraz z przyprawami ok. 50 min.
2. Podsmażamy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler, wrzucamy do gara. 3. Dzielimy kalafiorzaste na różyczki, kroimy kapustkę, fasolkę, kalarepkę, ziemniaki, cukinię i wrzucamy do gara. 4. Parzymy pomidor, zdejmujemy skórkę, kroimy drobno i dodajemy do zupy. 5. Gotujemy jeszcze przez 10-15 minut. Wskazówki i uwagi:W ten sposób możemy uzyskać zupę lub jednogarnkowy jarzynowy obiad na gęsto. Ja lubię taki, żeby łycha w nim stała.
Nadesłał(a) kimberlit,
dnia: Jun 24, 2002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Krupnik (wegańska)Krupnik ze szpinakiem (wegańska) Krupnik z soczewicą (wegańska) Krupnik gryczany (wegańska) Krupnik z kaszą jaglaną (wegańska) Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami (lakto-wege) Krupnik wiosenny (zabielany mlekiem) (lakto-wege) Tarta jarzynowa (bez ograniczeń) Sałatka jarzynowa (wegańska) Zupa jarzynowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |