7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryka faszerowana tofu z prażonym słonecznikiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 dużych papryk
250 g tofu
100 g ziaren słonecznika
1 łyżka sosu sojowego
sok z cytryny
1 łyżka oleju
1 łyżka tymianku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Umyć i wydrążyć papryki, ścinając z nich "pokrywkę" tak, aby powstały miseczki na farsz. Pestki wyrzucić, a farsz zachować.

Pestki słonecznika wrzucić na suchą patelnię, skropić sosem sojowym i uprażyć. Pokroić tofu w drobną kostkę, dodać słonecznik, sok z cytryny, drobno pokrojone środki z papryki (bez pestek), olej i przyprawy.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i włożyć do miseczek z papryki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 9, 2002
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Kroiłam papryki w łódki. Zapiekłam w 200 stopniach przez pół godziny. Fajne.
raettin Feb 7, 2015

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem (wegańska)
Sałatka z dzikim ryżem, prażonym słonecznikiem i kukurydzą (ovo-wege)
Krem jarzynowo-dyniowy z prażonym słonecznikiem i kiełkami (wegańska)
Kasza jaglana na śniadanie - z cynamonem, prażonym słonecznikiem i innymi bakaliami (wegańska)
Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska)
Papryka faszerowana soją (ovo-wege)
Papryka faszerowana cukinią (wegańska)
Faszerowana papryka z fetą (z grilla) (lakto-wege)
Faszerowana papryka gotowana na parze (wegańska)
Cukinie faszerowane brokułem z tofu (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas