7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Papryka faszerowana tofu z prażonym słonecznikiem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:6 dużych papryk
250 g tofu 100 g ziaren słonecznika 1 łyżka sosu sojowego sok z cytryny 1 łyżka oleju 1 łyżka tymianku sól pieprz Przygotowanie:Umyć i wydrążyć papryki, ścinając z nich "pokrywkę" tak, aby powstały miseczki na farsz. Pestki wyrzucić, a farsz zachować.
Pestki słonecznika wrzucić na suchą patelnię, skropić sosem sojowym i uprażyć. Pokroić tofu w drobną kostkę, dodać słonecznik, sok z cytryny, drobno pokrojone środki z papryki (bez pestek), olej i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i włożyć do miseczek z papryki.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jun 9, 2002
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielona papryka faszerowana tofu i ryżem (wegańska)Sałatka z dzikim ryżem, prażonym słonecznikiem i kukurydzą (ovo-wege) Krem jarzynowo-dyniowy z prażonym słonecznikiem i kiełkami (wegańska) Kasza jaglana na śniadanie - z cynamonem, prażonym słonecznikiem i innymi bakaliami (wegańska) Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska) Papryka faszerowana soją (ovo-wege) Papryka faszerowana cukinią (wegańska) Faszerowana papryka z fetą (z grilla) (lakto-wege) Faszerowana papryka gotowana na parze (wegańska) Cukinie faszerowane brokułem z tofu (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
raettin Feb 7, 2015