7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 szkl. mleka
15 dkg drożdży cukier i mąka zrobić jak na naleśniki i niech rośnie 4 całe jajka 1/2 szkl. cukru 2 kostki masła (rozpuścić) 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie:jajka rozetrzeć z cukrem, dodać wyrośnięte drożdże, zamieszać (pałką do ciasta) dodać sól ,masło i mąki tyle ile się wgniecie . Ciasto nie może być ani zbyt luźne ani twarde Wyrobione ciasto włożyć do woreczka, Scisnąć
dobrze woreczek gumką (na końcu woreczka ,żeby ciasto miało gdzie rosnąć ) i zatopić w zimnej wodzie tak na ok.1 - 1 i 1/2 godziny Rozwałkować ( cienkie 1/ 2 cm ) kawałki ciasta na średnicę ok 20 cm. podzielić na 4 Na każdą ćwiartkę położyć marmoladę , dżem co kto lubi i zwinąć rogaliki Piec 40 minut 180- stopni. Ja smaruję je z wierzchu rozbitym jajkiem bo są potem ładne - błyszcące
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jun 6, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"Bożena"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Rogaliki krucho-drożdżowe (bez ograniczeń)Krucho-drożdżowe ciasto na rogaliki, paszteciki itp. (bez ograniczeń) Rogaliki nadziewane (bez ograniczeń) Rogaliki francuskie (bez ograniczeń) Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym (lakto-wege) Wege-rogaliki (wersja duża :P) (bez ograniczeń) Rogaliki jaglano-morelowe na zakwasie (wegańska) Ciasto drożdżowe (bez ograniczeń) Bułeczki drożdżowe 1 (bez ograniczeń) Bułki drożdżowe (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |