7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos czosnkowy na bazie ziemniaków i oliwy (Skordalia)

Serwować z [...] pieczonymi bakłażanami, cukinią i jak kto lubi.

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6-8 ząbków czosnku
2 ziemniaki (ugotowane)
1 łyżeczka soli
100g oliwy
50g octu winnego
ew. trochę bułki tartej dla zagęszczenia

Przygotowanie:

Rozgnieść czosnek przez wyciskarkę. Połączyć czosnek z ugotowanymi, rozgniecionymi ziemniakami. Dobrze ubić, aby było gładkie. Ciągle ubijać dodając po trochu ocet i oliwę. Można to też zrobić w blenderze. Ubijać tak długo, aż się zagęści. Gdyby był za rzadki dodać trochę bułki tartej.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-05-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: slavek_s
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos czosnkowy z oliwy (do warzyw) (wegańska)
Pikantny makaron z sosem na bazie z oliwy z oliwek (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska)
Sos czosnkowy na bazie bułki tartej i żółtek (ovo-wege)
Sos czosnkowy na bazie namoczonej bułki i żółtka (bez ograniczeń)
Ziemniaki w sosie czosnkowo-imbirowym (wegańska)
Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy (wegańska)
sos alb z groszku i oliwy (wegańska)
Skordalia z orzechami i czosnkiem - grecki sos krem (wegańska)
Ziemniaki w mundurkach zapiekane w sosie czosnkowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas