7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Deser: wiśnie z serkiem homogenizowanym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

500 g wydrylowanych wiśni
1 opakowanie serka homogenizowanego
2-3 jajka
cukier do smaku

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z serkiem. Dodać wiśnie i pianę z białek ubitą na sztywno na parze, wymieszać. Podawać w pucharkach ozdabiając kilkoma wiśniami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 24, 2002
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Deser brzoskwiniowy z midowym serkiem homogenizowanym (lakto-wege)
Naleśniki z serkiem homogenizowanym i owocami (bez ograniczeń)
Pączki kładzione z serka homogenizowanego (bez jajek) (lakto-wege)
Szybkie pączki kładzione z serka homogenizowanego (bez ograniczeń)
Koktajl bananowy z waniliowym serkiem homogenizowanym (lakto-wege)
Gruszki nadziewane serkiem homogenizowanym z kakao (lakto-wege)
Kluseczki kładzione "coś pysznego" (z tofu zamiast serka homogenizowanego) (wegańska)
Muffinki kokosowe z wiśniami (ovo-wege)
Chłodnik z truskawek i wiśni (bez ograniczeń)
Ciastka amarantusowe z wiśniami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas