7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:25 dag przetartego sera twarogowego
25 dag mąki + do posypania w czasie wałkowania 25 dag margaryny 1,5 kg jabłek (najlepiej szarych renet) ew. cukier puder do posypania Przygotowanie:Margarynę posiekać z mąką, dodać ser twarogowy, szybko zarobić ciasto. Wstawić do lodówki, schłodzić. Jabłka obrać, pokroić w ósemki.
Ciasto wałkować na grubość 2-3 mm. Literatką wykrawać krążki. Układać na nich cząstki jabłek w ten sposób, aby zewnętrzna część jabłka opierała się na obwodzie krążka (żeby jabłko zakrywało połowę krążka), po czym przykryć drugą połową ciasta, lekko obcisnąć (na obwodzie ma być widoczne jabłko). Upiec na złoty kolor, posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 26, 2002
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciastka francuskie z jabłkami lub gruszkami i rodzynkami (bez ograniczeń)Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń) Cynamonowe ciastka (wegańska) Ciastka kokosowe (wegańska) Sałatka ogórkowo-twarogowa (lakto-wege) Twarogowa pasta cebulowa (lakto-wege) Placki twarogowe z ziołami (bez ograniczeń) Twarożaki - placki twarogowe (bez ograniczeń) Oponki serowe (twarogowe) (bez ograniczeń) budyn z sera twarogowego (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |