7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marmolada z owoców róży i pomidorów



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 kg owoców dzikiej róży
1 kg dojrzałych pomidorów
1 kg cukru na 1 kg przecieru
ew. cukier żelujący

Przygotowanie:

Owoce róży moczymy przez 12 godz. w wodzie (owoce muszą być wydrążone, pozbawione nasion i włosków).

Następnie gotujemy je w tej samej wodzie, w której były moczone, w emaliowanym garnku, przez 10 min. Pomidory krótko gotujemy i przecieramy przez plastikowe sitko. Oba składniki łączymy i gotujemy z cukrem aż do zgęstnienia.

Gorącą marmoladę przekładamy do szczelnych słoików. Dla szybszego zżelowania warto zastosować cukier żelujący.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marmolada z bananów (wegańska)
Marmolada z cytrusów (wegańska)
Herbatka z różą (wegańska)
Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege)
Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń)
Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege)
Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń)
Mus z kiwi z różami ananasowymi (wegańska)
Sałatka owocowa z arbuza i owoców (wegańska & RAW)
Dla dzieci - krem z tofu i owoców (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas