7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		
 
 Marmolada z owoców róży i pomidorów
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska 
	
	Składniki:2 kg owoców dzikiej róży
 
		1 kg dojrzałych pomidorów 1 kg cukru na 1 kg przecieru ew. cukier żelujący Przygotowanie:Owoce róży moczymy przez 12 godz. w wodzie (owoce muszą być wydrążone, pozbawione nasion i włosków).
 
	Następnie gotujemy je w tej samej wodzie, w której były moczone, w emaliowanym garnku, przez 10 min. Pomidory krótko gotujemy i przecieramy przez plastikowe sitko. Oba składniki łączymy i gotujemy z cukrem aż do zgęstnienia. Gorącą marmoladę przekładamy do szczelnych słoików. Dla szybszego zżelowania warto zastosować cukier żelujący. 
		
			
		
		Nadesłał(a) Rena, 
		dnia: 2002-04-02 00:00:00.0 
	
	
	
	
		Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 
				
			
		
		Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
			 
			
	
		Podobne wg nazwy:Marmolada z bananów (wegańska)Marmolada z cytrusów (wegańska) Herbatka z różą (wegańska) Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege) Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń) Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege) Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń) Mus z kiwi z różami ananasowymi (wegańska) Sałatka owocowa z arbuza i owoców (wegańska & RAW) Dla dzieci - krem z tofu i owoców (wegańska) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |