
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce)Sosem polewać gotowane jarzyny, np. szparagi, brokuły, kalafior.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki 200 ml (niepełna szklanka) mleka 5 łyżek utartego sera żółtego sól pieprz 1 żółtko Przygotowanie:
Z masła, mąki i mleka zrobić zasmażkę, dodać utarty ser i przyprawy. Gdy ser się stopi dodać 1 żółtko.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 13, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)Sałatka "szefa kuchni" (warzywa i jajka z sosem czosnkowym i serem żółtym) (bez ograniczeń) Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege) Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege) Kotlety z żółtego sera (ser żółty panierowany) (bez ograniczeń) Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege) Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege) Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska) Sałatka z porów z żółtym serem (lakto-wege) Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |