7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik z botwiny z ogórkiem, jajkami i ziołami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

1 litr wywaru jarzynowego z kostki lub z włoszczyzny
2 pęczki botwiny
3 jajka
1 ogórek świeży
łyżka posiekanego szczypiorku
łyżka posiekanego koperku
łyżka posiekanej świeżej bazylii
1 łyżeczka soku z buraków
sok z połowy cytryny
1 opakowanie jogurtu lub śmietany jogurtowej
sól
pieprz
majeranek suszony do posypania

Przygotowanie:

Botwinę umyć, pokroić, włożyć do rondla, podlać wodą i dusić 10 min. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, pokroić na części. Zioła drobno posiekać.

Wywar jarzynowy przecedzić, ostudzić. Dodać do niego wszystkie rozdrobnione składniki, sok z buraków i sok z cytryny. Zaprawić jogurtem lub śmietaną, posolić, popieprzyć, posypać majerankiem. Ochłodzić i podawać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik litewski z botwiną, kwasem ogórkowym i ogórkami kiszonymi (bez ograniczeń)
Chłodnik z ogórków małosolnych (lakto-wege)
Chłodnik litewski z ogórkiem i pomidorem (lakto-wege)
Chłodnik z kefiru, ogórków i pomidorów (lakto-wege)
Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege)
Chłodnik litewski z ogórkiem i rzodkiewkami (bez ograniczeń)
Sałatka wiosenna ryżowa z jajkami, ogórkiem i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka z makaronem tortellini, ogórkiem, pomidorami i jajkami (ovo-wege)
Sałatka z brokułem, ogórkiem, jajkami i serem feta (bez ograniczeń)
Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas