7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos grzybowy na zasmażce

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

300 g grzybów suszonych
2 łyżki mąki
1 łyżka margaryny
1/2 szkl. smietany kremowki
sól
pieprz
natka

Przygotowanie:

grzyby umyc, namoczyc na noc, ugotowac, odsaczyc, pokrajac w kosteczke. margaryne rozpuscic, wymieszac z maka, rozprowadzic wywarem z grzybow, wlac do pozostalego wywaru, zagotowac mieszajac. dodac grzyby, smietane, pokrojona natke. doprawic sola i pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

podawac do jajek na twardo, kasz i makaronow.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)
Sos grzybowy najprostszy (wegańska)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege)
Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege)
Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce) (bez ograniczeń)
Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska)
I zasmażka! (lakto-wege)
Omlet grzybowy (pieczarkowy) z sosem warzywnym (ovo-wege)
Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas