7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 3 osób300 g grzybów suszonych
2 łyżki mąki 1 łyżka margaryny 1/2 szkl. smietany kremowki sól pieprz natka Przygotowanie:grzyby umyc, namoczyc na noc, ugotowac, odsaczyc, pokrajac w kosteczke. margaryne rozpuscic, wymieszac z maka, rozprowadzic wywarem z grzybow, wlac do pozostalego wywaru, zagotowac mieszajac. dodac grzyby, smietane, pokrojona natke. doprawic sola i pieprzem.
Wskazówki i uwagi:podawac do jajek na twardo, kasz i makaronow.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: May 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)Sos grzybowy najprostszy (wegańska) Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege) Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege) Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce (lakto-wege) Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce) (bez ograniczeń) Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska) I zasmażka! (lakto-wege) Omlet grzybowy (pieczarkowy) z sosem warzywnym (ovo-wege) Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |